Rode kaartautomaat in AllGo bus verdwijnt

29-11-2023

Sinds begin dit jaar kan je eenvoudig in- en uitchecken met je betaalpas. Dit noemen we OVpay.  Daarom verdwijnt de rode kaartautomaat uit de allGo bussen vanaf 1 januari 2024.

OVpay
Met de komst van OVpay wordt reizen met het openbaar vervoer nog makkelijker. Je hoeft geen los kaartje meer te kopen of saldo op te laden op je OV-chipkaart. Je checkt eenvoudig in- en uit met je betaalpas, creditcard of betaal-app op je mobiel. Je reist voor het voordelige saldotarief. Weten hoe het werkt? Kijk op www.ovpay.nl.

Kaartjes
Je kan nog steeds een kaartje kopen in de allGo bus, maar dan bij chauffeur. Vanaf januari zijn er alleen nog dagkaarten verkrijgbaar. Voor een enkele rit kan je beter in- en uitchecken met je betaalpas, dit is goedkoper dan een dagkaart. Of koop een ritkaartje in één van de reis-apps zoals 9292 of Tranzer. Je betaalt ook daar het voordelige saldotarief. Let op: sommige apps vragen wel een servicefee over je totale reis.

Product ophalen
Op de rode automaat kan je op dit moment ook een product ophalen voor op je OV-chipkaart. Vanaf januari kan dit bij de OV oplaadautomaat in de allGo servicewinkel of op enkele andere locaties in Almere. Ook is het voorlopig nog mogelijk om je product op te halen bij de kastjes in de R-net bussen.

10-reizenkaart uitlezen
Op de rode automaat kan je op dit moment inzien hoeveel ritten je nog op je OV-chipkaart hebt staan. Vanaf januari kan je hiervoor de gele OV oplaadautomaat gebruiken. Deze staan bij de allGo servicewinkel, de VVV in Almere Stad en de Vomar supermarkten in Almere.