Almere City FC en allGo verlengen samenwerking

17-9-2024
Voor het vijfde jaar verlengen Almere City FC en openbaar vervoersmaatschappij allGo de samenwerking. Hierin staat het vervoer van spelers van de Ruitenheer Football Academy centraal. De jeugdelftallen van Almere City trainen bijna dagelijks bij het Yanmar Stadion. Veilig en duurzaam vervoer van en naar de voetbalclub speelt daarbij een belangrijke rol.
Met ingang van het nieuwe seizoen reizen er bijna dagelijks meer dan 80 jeugdspelers tussen huis, school en Almere City. Deze spelers hebben bijna allemaal een vrij reizen abonnement van allGo ontvangen. Daarmee reizen de spelers veilig, snel en comfortabel heen en weer. Met het onderwijs in Almere zijn jaren geleden al afspraken gemaakt over aangepaste lesprogramma’s voor de jeugdspelers. Het inrichten van het vervoer was een volgende stap in de professionalisering van de Ruitenheer Football Academy.
 
John Bes, algemeen directeur van Almere City is blij met de verlengde samenwerking: “Alweer voor het vijfde jaar vinden allGo en onze club elkaar in gewoon goed, betrouwbaar en duurzaam vervoer voor onze jeugdspelers naar trainingen en thuiswedstrijden. Dit partnership is een belangrijk onderdeel voor onze Academy. We zijn dan ook blij dat we ook dit seizoen weer kunnen rekenen op onze Almeerse vervoerder.”
 
Vervoerder allGo voelt zich verbonden met Almere. Daarom wil de vervoerder, naast het gewone openbaar vervoer, ook op andere manieren een bijdrage leveren aan de stad. “Almere City heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkelt en speelt voor het tweede jaar op rij op het hoogste niveau van Nederland. Wij zijn trots dat wij op onze manier een waardevolle bijdrage kunnen leveren in de prestaties van de club. En dan met name in de ontwikkeling van de jeugdspelers. Zij hebben immers de toekomst”, aldus Chris Hogeveen, algemeen directeur van allGo/Keolis Nederland.