29 juli t/m 23 augustus: wijziging lijn M2 door werkzaamheden Waterwijk

24-7-2024
Van maandag 29 juli 6.00 uur ’s morgens t/m vrijdag 23 augustus 18.00 uur zijn er werkzaamheden aan de riolering onder een deel van de busbaan in Waterwijk. De plek waar de werkzaamheden plaatsvinden ligt tussen de haltes Waterwijk West en Waterwijk Oost maar de hele lijn is gewijzigd tijdens deze periode. Hieronder vind je meer informatie.
 
Wat wijzigt er?
Omdat de busbaan in Waterwijk is afgesloten wijzigt lijn M2:
  • De route van lijn M2 tussen Station Centrum en FBK Sportpark vervalt in beide richtingen. De haltes die vervallen zijn Staatsliedenwijk, Markerkant, Waterwijk West en Waterwijk Oost;
  • Tussen de haltes FBK Sportpark en Station Buiten rijdt een pendelbus. Dit is een kleine bus die stopt bij alle haltes van lijn M2 onderweg. De pendelbus rijdt tussen 6.00 uur en 22.00 uur. Van maandag t/m vrijdag iedere 10 minuten en op zaterdag en zondag iedere 20 minuten.
  • Lijn M2 rijdt rechtstreeks van Station Centrum naar Station Buiten en andersom, via de route van lijn M7. De bus stopt echter alléén bij Station Centrum en Station Buiten. Onderweg stopt de bus dus niet bij een halte.
  • Tussen Station Buiten en Stripheldenbuurt Oost rijdt lijn M2 de normale route.

Bekijk hier een kaartje met de gewijzigde routes. 
Bekijk hier de vertrektijden van de pendelbus FBK Sportpark - Station Buiten 


Reisadvies
Reis je van Station Centrum naar Station Buiten of andersom?
Maak dan gebruik van lijn M2 die de omleidingsroute rijdt. De bus rijdt rechtstreeks tussen beide haltes, zonder onderweg te stoppen.
 
Wil je in of uitstappen op een halte van M2 die ligt tussen Station Centrum en Station Buiten? Kijk dan wat het beste alternatief is voor jouw halte.
Houd er rekening mee dat de pendelbus tussen FBK Sportpark en Station Buiten met een kleine bus gereden wordt en dat de bus eerder vol zit dan een grote bus. Kijk daarom of je wellicht in plaats van de pendelbus tussen Station Centrum en Station Buiten gebruik kunt maken van lijn M7 als alternatief.

Taxibus
Woon je in Waterwijk en ga je normaal gesproken met de bus omdat je slecht ter been bent? Of ben je niet in staat om te fietsen? De gemeente heeft daarvoor geregeld dat je tijdens de werkzaamheden gebruik maken mag van een taxibus om naar station Almere Buiten te gaan. Bel hiervoor Taxi Salders via telefoonnummer 036 533 9999.
 
LET OP!
Omdat deze wijziging pas kort van tevoren bekend was, is de reisinformatie helaas niet aangepast in de reisplanners en op de haltes. Deze plaatsen we binnenkort op deze pagina.
 
De vertrektijden van lijn M2 op station Almere Centrum en Almere Buiten (dit is lijn M2 die de omleidingsroute rijdt) en de vertrektijden van lijn M2 tussen Station Buiten en Stripheldenbuurt, zijn niet gewijzigd.
 
Gewijzigde vertrekhaltes Station Centrum en Station Buiten
Zowel op Station Centrum als op Station Buiten wijzigen een aantal vertrekhaltes:
 
Station Centrum
  • Lijn M1 richting Haven vertrekt vanaf halte O
  • Lijn M2 richting Buiten vertrekt vanaf halte J
  • Lijn 326 richting Blaricum vertrekt vanaf halte P
 
Station Buiten
  • Lijn M2 richting Station Centrum vertrekt vanaf halte A
  • Lijn M2 richting stripheldenbuurt vertrekt vanaf de tijdelijke halte ter hoogte van het zwembad
  • De pendelbus naar FBK Sportpark vertrekt vanaf halte C
  • Lijn 22 vertrekt vanaf de tijdelijke halte voor het spoor (na halte Baltimoreplein, vlak voor Station Buiten)