AllGo doet mee met Boomfeestdag Almere

15-3-2023
/getmedia/46b86478-edce-485d-bffa-fe4ba9853ee7/RMVK5194.jpg?width=5805&height=3870&ext=.jpg
Vandaag, woensdag 15 maart, is het Boomfeestdag in Almere. Leerlingen van groep 6 van de Tjasker plantten daarom vier bomen langs de busbaan. De gemeente Almere en Ov-bedrijf allGo schenken deze bomen aan de inwoners van Almere, in het bijzonder aan de busreizigers in de stad. De firma Donker Groen verzorgt de eerste drie jaar het onderhoud van de bomen.

De scholieren werden vanmorgen met een stadsbus opgehaald van school. Samen met wethouder Jesse Luijendijk en een delegatie van Stad & Natuur plaatsten ze een prunus bij de bushalte Stedenwijk-Midden. Voor een extra feestelijk tintje plantten ze bloembollen in het perk rondom de boom. Daardoor wordt de prunus binnenkort letterlijk in de bloemetjes gezet. Ook een stukje verderop vonden drie bomen een nieuwe plek naast de busbaan.

Naomi Elshof, marketeer van allGo, vertelt dat het bedrijf graag iets terug doet voor de stad en voor haar reizigers: “We zijn een Almeers bedrijf en hebben hart voor de stad. Daarom werken we met steeds meer partijen samen om de stad groener, gezonder en duurzamer te maken. Een mooi voorbeeld is ons partnership met Stad & Natuur. Samen met hen hebben we bijvoorbeeld een bijenhotel geplaatst, de Buzzzhalte. En nu hebben ze ons echt geholpen om het plaatsen van de bomen mogelijk te maken. Daarnaast werken we samen met bedrijven in Almere, om hun werknemers met de bus naar het werk te laten komen, in plaats van met de auto. Met deze bomen voegen we nu ook echt wat extra groen toe aan Almere.”

Met het planten van de bomen wil allGo vooral de trouwe ov-reiziger bedankten. Elshof: “Zij kiezen steeds vaker bewust voor deze duurzame manier van vervoer. En daarmee maken ze deze vergroening mede mogelijk. Speciaal voor hen kiezen we voor een plek vlak naast de busbaan.”